Nieuws Wat is een Safe Loading Pass en waarom is het nodig?
10/10/2019

Wat is een Safe Loading Pass en waarom is het nodig?

Blog

Een Safe Loading Pass oftewel een laadveiligheidspas is een officieel document dat gepaard gaat met de tankkeuring voor tankwagens die uitgerust zijn met een installatie voor bodembelading .

Deze tankkeuring is in België 3 jaar geldig.

Waaruit bestaat een Safe Loading Pass?

Een Safe Loading Pass is een certificaat dat weergeeft hoe veilig een tankwagen kan laden. Enerzijds bestaat het certificaat uit specificaties waaraan het voertuig al dan niet aan voldoet.

Anderzijds bestaat de Safe Loading Pass ook uit een uitliteringstabel. Dit wilt zeggen dat het document verschillende inhouden weergeeft zoals bijvoorbeeld: de bruto inhoud, nominale inhoud, de inhoud nadat een product in aanraking komt met een sonde,…Deze gegevens zijn raadpleegbaar op de Safe Loading Pass.

Safe Loading Pass

Het SLP label wordt als gele sticker op de ADR-installatiekast van de wagen gekleefd. Na 3 jaar wordt de hele uitlitering opnieuw gecontroleerd en gecertifieerd bij de tank-constructeur en wordt de installatie op veilige werking doorgetest.

Wat is het nut van een Safe Loading Pass?

Wanneer men in de grote depots met een tankwagen gaat laden via bodembelading, is een Safe Loading Pass meer en meer verplicht. Indien de chauffeur geen geldig document kan voorleggen zal hij geweigerd worden aan de depots en zal hij dan ook niet kunnen laden.

Wanneer we bij TVW Fuel Trucks een Belgische klant begeleiden bij de aankoop van een nieuwe ADR tankwagen, zullen we hem ook begeleiden bij het verkrijgen van een Safe Loading Pass en de andere vereiste documenten.

Wilt u meer weten over de afleveringen van gebruikte ADR tankwagens die we reeds succesvol hebben begeleid, check dan zeker onze website!

https://www.tvw-fueltrucks.com