Nieuws 2 opties: Leegmaakfunctie & Spoelkoppen gemonteerd op de bodembelading.
10/10/2019

2 opties: Leegmaakfunctie & Spoelkoppen gemonteerd op de bodembelading.

FAQ

De begrippen leegmaakfunctie en spoelkoppen zijn complementair aan elkaar. Het zijn 2 functies die mogelijk samen geïnstalleerd kunnen worden maar in gesprekken soms foutief worden gebruikt of door elkaar gehaald. Daarom zetten we graag de kenmerken nog eens op een rijtje.

Wat is een leegmaakfunctie?

Een leegmaakfunctie wordt geïnstalleerd op een tankwagen als men beslist dat de wagen verschillende productsoorten (gasolie, rode mazout, diesel, benzine, petroleum,…) in verschillende compartimenten van een tankwagen wil laden, transporteren en leveren.

Foto: Leegmaakfunctie met blauw kraanwerk

Wanneer een chauffeur een bepaald product heeft geleverd vanuit een compartiment moet het leidingwerk/collector en de meetinstallatie volledig leeggemaakt worden. Dan pas kan een ander product geleverd worden. Als je dat niet zou doen, bestaat de kans dat er 2 verschillende petroleumproducten met elkaar in aanraking komen.  We spreken dan van vermenging of contaminatie. Uiteraard is dit absoluut niet de bedoeling, vandaar de oplossing ‘leegmaakfunctie’.

Waaruit bestaat een leegmaakfunctie?

Deze leegmaakfunctie bestaat uit een pneumatische pomp die in de installatiekoffer van de tankwagen wordt geïnstalleerd. Deze pomp stuurt het resterend product, dat nog in het leidingwerk en in de meetinstallatie zit, terug richting compartiment. Vervolgens bereidt de leegmaakfunctie ook automatisch de volgende levering met het nieuw gekozen product voor.

Waarvoor dient de spoelkop?

Wanneer men het leidingwerk en de meetinstallatie leegmaakt met behulp van de leegmaakfunctie kan het wel nog gebeuren dat er restproduct blijft zitten in de 60 meter lange losslang op de haspel. Om ook de losslang leeg te kunnen maken en contaminatie te vermijden tussen 2 producten, wordt een spoelkop gemonteerd langs de API-koppeling van de bodembelading. Als de chauffeur zijn losslang wenst leeg te maken, sluit hij de losslang via het lospistool aan op de spoelkop. Zo kan de losslang via de spoelkop leeggemaakt worden naar een compartiment van de tankwagen.

Foto: 5 spoelkoppen, gemonteerd onder de 5 API koppelingen van de bodembelading, gekoppeld aan de 5 verschillende compartimenten.

Verschil tussen leegmaakfunctie en spoelkop?

Beide functies zorgen er dus voor dat er op een tankwagen met diverse petroleumproducten kan gewerkt worden zonder dat de producten met elkaar vermengd worden. De leegmaakfunctie is een installatie om de gehele ADR-installatie te ledigen: pomp, collector, meetkamer, ontgasser. De spoelkop dient enkel om restproduct uit de losslang te halen. Dit wordt vervolgens naar het gewenst compartiment van de tankwagen overgeheveld.

Is een volledig gescheiden dubbele ADR-installatie nodig?

Om contaminatie tussen producten te vermijden was het tot voor kort noodzakelijk om een volledig gescheiden dubbele ADR-installatie te voorzien. Vandaag garandeert de leegmaakfunctie een even flexibele werking en werkzekerheid als een gescheiden dubbele ADR-installatie maar bespaart men de extra investering van een volledige tweede ADR-installatie, ruimte in de installatiekast en gewicht.

Verschillende voertuigen die wij te koop aanbieden bij TVW Fuel Trucks zijn uitgerust met 1 of beide functie(s). Indien we een voertuig aanbieden dat niet voorzien is van een leegmaakfunctie of spoelkoppen kunnen deze achteraf ook bijgebouwd worden indien de klant dit wenst. Uiteraard hebben wij ook voertuigen in vloot die voorzien zijn van een volledig gescheiden dubbele installatie.

 

Bekijk gerust even onze voertuigen op onze site: https://www.tvw-fueltrucks.com/

Of neem contact op met de afdeling technical sales van TVW Fuel Trucks:

 

Jean-François Riche

tel. +32 475 61 83 22

mail: jfr@tvw-fueltrucks.com