Nieuws Alles wat u moet weten over de ADR-Wetgeving
14/05/2020

Alles wat u moet weten over de ADR-Wetgeving

Blog

Komt u regelmatig in aanraking met de internationale wetgeving rond ADR-voertuigen? Dan vindt u hier zeker een antwoord op uw vragen, zo niet neem dan gerust contact met ons op.

De ADR richtlijnen zijn Europese richtlijnen die van toepassing zijn op het vervoer van gevaarlijke stoffen op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Toch blijkt dat elk land afzonderlijk specifieke klemtonen legt in de interpretatie van de ADR richtlijnen, met als gevolg dat voertuigen niet zomaar uitwisselbaar zijn tussen verschillende landen.

Een voertuig dat bijvoorbeeld bestemd is voor de Nederlandse markt, dient over een MID gekeurde ADR installatie te beschikken en zal mogelijk nog een aantal technische detailaanpassingen moeten ondergaan.

TVW ondersteunt haar klanten niet enkel op technisch maar ook op administratief vlak. Samen met onze gespecialiseerde partners zorgen wij voor de voorbereiding van het RDW dossier zodat het voertuig probleemloos kan worden ingeschreven op de Nederlandse wegen.

Bent u op zoek naar een goed gedocumenteerde ADR-tankwagen, technisch perfect in orde staat, past binnen uw distributie activiteiten en vlot ingeschreven raakt in het land van bestemming? Laat u dan vrijblijvend adviseren door ons salesteam en doe beroep op hun internationale know-how rond ADR reglementering.

Neem hier zeker een kijkje om een beeld te krijgen van onze beschikbare voertuigen of contacteer ons op het nummer  0032 (0)479 86 65 76. Ook als u nog bijkomende vragen hebt over de internationale ADR-wetgeving kunt u op dit nummer terecht.