Nieuws Internationale expertise is onze sterkte!
08/05/2020

Internationale expertise is onze sterkte!

Blog

TVW Fuel Trucks is vlootbeheerder van Hasco Invest in Hasselt, België.  We hebben 450 voertuigen in onze operationele vloot waarvan 250 ADR-gereglementeerde voertuigen voor de distributie van vloeibare brandstoffen: al onze tankwagens, aanhangwagens, trekkers en opleggers zijn ADR gekeurd en vervoeren stookolie, mazout, diesel, petroleum, benzine.

Onze nieuwe tot bijna nieuwe ADR-voertuigen en tankwagens zijn niet alleen dagelijks operationeel in onze distributievloot, zij worden eveneens te koop aangeboden op de internationale markt.

 

Export

TVW Fuel Trucks is een Belgisch bedrijf dat al 3 generaties gespecialiseerd is in de wereldwijde export van tankwagens. De belangrijkste exportmarkten zijn Centraal-Europa, Oost-Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Onze voertuigen worden niet alleen ingezet voor het vervoer van vloeibare brandstoffen in de petrochemische sector maar ook in andere sectoren en voor andere toepassingen, bijvoorbeeld voor de distributie van water. Zuid-Amerikaanse brandweerafdelingen bijvoorbeeld kopen onze tankwagens zonder ADR losinstallatie en laten hun tankwagens ombouwen naar watertankwagens die bijstand verlenen in hun bluswerken. Ook in de bouwsector, de ontginningsindustrie (mining) en de agrarische sector zetten ondernemingen onze tankwagens in om brandstoffen op te slaan en kleiner rollend materieel en machines bij te tanken.

 

Technische vereisten

Elke exportland kent specifieke verschillen in wetgeving, en technische eisen vooraleer een ADR voertuig voor de distributie van gevaarlijke stoffen toe te laten op de weg in het land van bestemming. Onze technisch-commerciële afdeling is op de hoogte van een aantal specifieke eisen in onze belangrijkste exportmarkten en kan hierin advies en ondersteuning aanbieden. In vele gevallen valt de keuze van een internationale klant op een voertuig dat minder geschikt is voor export naar hun land. In dat geval gaat ons sales team op zoek naar een vergelijkbaar alternatief voertuig met een iets andere installatie waardoor het voertuig wel zijn toelating krijgt om in verkeer gesteld te worden in het land van bestemming.

In samenspraak met onze interne garagediensten is het eveneens mogelijk om een aantal technische aanpassingen aan de installatie uit te voeren om tegemoet te komen aan de wensen, de toepassingen en de functionele inzet van de klant.

Voor vertrek naar het buitenland krijgt elk voertuig een technische check-up bij in één van onze 3 interne garages.

 

Neem hier zeker een kijkje om een beeld te krijgen van onze beschikbare voertuigen of contacteer ons op het nummer  0032 (0)479 86 65 76.